Вести

Промоција спорта и додела награда најбољима на спортским играма Основне школе Стојан Новаковић Блаце

Данашњем финалном тамичењу присуствовао је прослављени кошаркаш и један од најбољих европских центара 20. века, Жељко Ребрача.

Такмичење је одржано у спортској хали Чика Душко Јовановић у Блацу.

Циљ ове посете је промоција спорта а врхунски спортисти су ти који су деци идоли и мотивација да попут њих досегну светске спортске висине.

Прослављени кошаркаш, Жељко Ребрача овом приликом деци у Блацу поручио је да се баве спортом јер то је извор здравља а ујено спорт развија и такмичарски дух и дисциплину што су битне ствари за успех.

Председник привременог органа Општине Блаце, Иван Бургић изразио је велико задовољство што је данас у Блацу у циљу промоције спорта код деце, наш прослављени кошаркаш Жељко Ребрача.

-Наш циљ је да што више деце укључимо у спорт а врхунски спортисти су им узор па ћемо се потрудити и надаље да наставимо овим стилом. Први пут у Блацу имамо и млађе категорије у рукомету да су укључене у лигашко такмичење и радићемо на томе да деца имају могућност здравог одрастања уз спортске активности, истиче председник Привременог органа општине Блаце Иван Бургић.