Вести

Промоција лепота завичаја! Одржано Топличко вече у Београду

Удружење Топличана у Београду и ове године је првог петка у децембру организовало традиционално дружење у ресторану Централног дома Војске Србије у Београду.

Готово 400 званица је уз песму и игру уживало у окупљању које је за циљ имало промовисање топличког краја, а домаћин је била Житорађа, најјужнија топличка општина.

- Сваке године је друга општина домаћин, а њени представници могу да представе свој крај и покажу потенцијале којима располажу људима који овде дођу. На тај начин долази се до нових познанстава, али и важних бизнис-контаката, из којих произилазе нови послови - рекао је Слободан Стевић, председник Удружења Топличана у Београду.

Он је подсетио и на још један важан догађај, Видовдански светоплички сабор код Цркве Светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу, који се организује 28. јуна.

- Поводом сабора расписујемо и литерарни конкурс за ученике основних школа Топлице, а децу чији радови победе награђујемо екскурзијом. Ове године ишло се у Грчку - казао је Стевић.

Стевић је додао и да ће, као резултат одличне сарадње са Управом за сарадњу с црквама и верским заједницама, ускоро бити објављена монографија о Топличкој епископији.

На свечаности у Дому Војске додељене су и захвалнице Топличанима који су посебно заслужни за афирмацију Топлице, а један од њих је чувени кларинетиста Божидар Боки Милошевић.

Извор: Курир