Вести

Млади ентузијасти реализују омладински пројекат “Међугенерацијски ентузијазам”

У Блацу су почеле активности на реализацији омладинског пројеката “Међугенерацијски ентузијазам”, који спроводе Млади ентузијасти Блаце.

Пројекат има за циљ да кроз омладински активизам и волонтеризам смањи међугенерацијски јаз између младих и старих у Блацу. Резултат пројекта је уређење парковског дела у дворишту Дома за стара лица, постављањем гарнитура за одмор и забаву са угравираним саховским таблама. Кроз наставак пројектних активности биће уприличен пригодан догађај посвећен старима, јер је месец октобар, месец старих.

Наставак активности заказан је за уторак 13. октобар са почетком у 12 сати, када ће се одржати турнир у шаху и забава за старе.

Овај омладински пројекат финансира се у оквиру програма "МЛАДИ СУ ЗАКОН", Министарства омладине и спорта, који спроводи ресурс центар "Едукативни центар Крушевац". Конкурс је био отворен у току лета, а пројекат Младих ентузијаста нашао се у првих девет од 54 пријављених.

Групу Млади ентузијасти Блаце чине више од 30 младих Блачана из различутих области интересовања са циљем да кроз ове и сличне конкурсе реализују што више идеја. Недавно је покренута и фејсбук страница "Млади ентузијасти Блаце" која ће младима у Блацу бити сервис који ће делити разне информације са више омладинских портала. Млади ентузијасти позивају све младе Блачане који су вољни да реализују неку своју идеју да дају сугестију, да буду чланови и партнери на неким будућим омладинским пројектима.

Извор: Топличке вести