Вести

Министарка Привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић свечано прогласила отвореном привредно – туристичку манифестацију “Дани шљиве – Блаце 2022”

Министарка Привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић је свечано прогласила отвореном привредно – туристичку манифестацију “Дани шљиве – Блаце 2022”.
Приликом посете Блацу, министарка Атанасковић најпре је имала састанак са председником Иваном Бургићем а потом и са овдашњим привредницима.
Састанку су присуствовали и Биљана Жарковић, помоћник министра,Луција Дујовић, шеф Одсека за припрему инвестиционих пројеката,Александар Милићевић, директор РПК,Нермина Љубовић, саветник министра и Драгана Лазаревић, из Кабинета министаства привреде.
Министарка привреде Анђелка Атанацковић приликом посете Блаца истакла је да је министарство привреде ове и предходних година уложило 235 милиона вредне инвестиције за 16 привредника из Блаца, око 44 милиона бесповратних средстава.
Тренутно су у програму 2 инвестициона пројекта вредности преко два милиона евра а тичу се винарије Доја и фирме Про пелет. То су инвестиције које ће помоћи Блацу и туристички и производно да повећају своје капацитете и привуку туристе, истакла је овом приликом министарка Атанацковић.

Председник Општине Блаце Иван Бургић истакао је овом приликом да данашњи састанак са министарком сматра најбитнијим догађајем целе манифестације.