Вести

Министар Селаковић у посети Блацу

Министар за рад,запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Никола Селаковић посетио је данас Блаце.

Министар Селаковић је приликом данашње посете Блацу, најпре одржао састанак на коме су присуствовали председник Општине Блаце Иван Бургић,председник СО Блаце Дејан Мијајловић – Ђани,начелница Општинске управе Јасмина Лапчевић,заменик председника Општине Блаце Никола Милинчић,помоћник председника Општине Блаце Сузана Вељовић,директорка Дома Трбуње Драгијана Тијанић,директор Центра за социјални рад Блаце Милан Ћурчић и представник у Општинској управи на пословима из области друштвених делатности, директор Националне службе за запошљавање,директор Фонда ПИО.

Након радног састанка министар Селаковић обишао је Дом Трбуње а потом обишао Општинску Организацију глувих Блаце.
Министарство у Дом за смештај старих Трбуње уложило 800 хиљада евра.

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у установу за смештај одраслих лица са тешким менталним сметњама Блаце -Трбуње у претходне две и у овој години, уложило готово 800 хиљада евра“, изјавио је министар Никола Селаковић након обиласка Дома за одрасла лица Трбуње.
Том приликом, Селаковић је напоменуо да не могу сви проблеми бити решени новцем и додао да објекат Дома није наменски грађен, већ да је до пре 15 година објекат био Задружни дом, због чега су издаци много већи.