Вести

Мештани и Oпштина заједно граде мост у Попови

Мештани блачког села Поповa започели су у засеоку Судимци изградњу моста, који ће им омогућити бољи прилаз селу.

Изградња моста, чија је укупна вредност 800.000 динара, општина Блаце финансира са 350.000 динара а остатак средстава прикупили су мештани.

Према речима председника општине Блаце Ивана Бургића, ово је само један од укупно девет пројеката, који се реализују у месним заједницама на територији општине Блаце, а који се суфинансирају из општинског буџета.

Значај изградње овог моста за мештане који живе са друге стране реке Блаташнице, како сами мештани кажу, је велики јер има ђака али и старијих особа које су болесне, па им је добра саобраћајна повезаност неопходна.

Стари дрвени мост којим су мештани овог засеока пролазили пешке и прелаз превозним средствима и пољопривредном механизацијом преко речног корита реке Блаташнице изградњом моста за њих ће бити прошлост, а према речима Радована Јанковића, иницијатора идеје да се крене са изградњом моста, било је и дана када су они буквално били одсечени од света због велике количине воде у речном кориту.

Стари мост отишао у заборав

- Захвални смо локалној самоуправи која нам је помогла у реализацији овог пројекта и новчано добрим делом помогла. Изградња моста у овом делу села за нас има велики значај јер поред тога што овде има и ђака и старијих особа које су болесне, у овом делу села има и преко 100 хектара обрадивог земљишта, истиче Јанковић који живи у овом засеоку.

Поменути мост пројектовало је предузеће Моделинг из Прокупља а извођачи су сами мештани.

Зависно од временских прилика завршетак моста очекује се за две до три недеље.