Вести

Хумано срце испуњава новогодишње жеље основцима из Блаца, Беле Цркве и Варварина

За писмо Деда Мразу никад није рано. То доказује хуманитарна акација Фондације Хумана срца, која је одлучила да деци и младима из слабије развијених општина у Србији испуни новогодишње жеље. Ове године своје новогодишње жеље, у специјалне куће снова убацили су основци у општинама Блаце, Бела Црква и Варварин, а већина жеља ће до Нове године бити испуњена, надају се у Фондацији.
Жеље основаца су разлићите од лап топа, аквапарка до пса. Жеље су различите али срећа малишана, ако се испуне, иста. А управо то је циљ акције Фондације Хумано срце, да усреће децу и покушају да испуне њихове новогодишње жеље.
Пројекат је осмишљен тако, да се деци основношколског узраста пружи прилика да кроз литерарне саставе опишу своје новогодишње жеље, које ће затим убацивати у специјално дизајниране кућице на трговима општина. Прва таква акција одржана је у Блацу.
"Драго нам је што је први пројекат Писмо Деда Мразу отпочео баш у Блацу у ОШ 'Стојан Новаковић', где су сви ученици наше школе могли да изразе своје жеље и пошаљу писмо Деда Мразу путем ових наших кутија", каже директорка школе Марија Ћурчић.
Након Блаца, Кућа снова отоврена је и у Белој Цркви, па ће и белоцрквански малишани имати ту привилегију Нову 2023. дочекају са поклоном више.
"Нама заиста као локланој самоуправи то пуно значи, са обзиром да спадамо у ред слабије развијених општина, значи за родитеље а првенствено значи пажња коју неко поклони и знак да неко мисли на нас", наглашава председница општине Бела Црква Виолета Симић.
Оснивачи Фондације верују да ће, уз помоћ привредника и људи добре воље, већину тих жеља моћи да испуне.
"Видећемо се у децембру месецу у све три општине са свим тим поклонима. И биће нам пуно срце ако то буде велики број поклона и велики број уручења. Сматрамо да ће пожелели жељу бити традиционални пројекат, значи сваке године ћемо да бирамо 3 општине, гледали смо да буду из различитих крајева земље и да буду мање развијене општине", обећава председница и оснивач Фондације Хумана црца Данијела Василијевић.
Акцију је подржало и Министарство за рад, борачка и социјална питања.
"Ми смо ту да заједно и тимски оставримо све њихове снове и испунимо новогодишње жеље", каже помоћница министра за рад, борачка и социјална питања Биљана Баросевић .
Наредна акција Пожели жељу биће одржана у Варварину.